Конски кестен при разширени вени, хемороиди и мъжко безплодие

Конски (див) кестен познат още като Aesculus hippocastanum е известен на човечеството отдавна. Интересно е, че според Националния здравен Институт билката е получила името си, тъй като фермерите някога са я използвали за лечение на неразположение в гърдите на конете. Полезното вещество в Конски кестен е Есцин.

Кората, листата и семената са били използвани в традиционната билкова медицина при кашлица, треска, артрит и ревматизъм. Днес екстракт от семената на Конски кестен е утвърдено и клинично доказано лечение на разширени вени, хемороиди и други заболявания свързани с кръвоносната система.

Растението действа благоприятно при лечение на венозна недостатъчност, отоци, при уморени и изтръпнали крака. Препоръчва се и при подагра, атеросклероза, ишиас, ревматизъм и др. Конски кестен има противовъзпалително и антиоксидантно действие, поради което подсилва стените на вените, подобрява кръвообращението и се бори с високите нива на холестерол в кръвта.

Конски кестен при безплодие при мъжете.

Според медицинско проучване Есцинът, който се съдържа в Екстракта от Конски Кестен, безопасно увеличава броя и качеството на сперматозоидите при мъже, които страдат от Варикоцеле (разширени вени на тестисите).

Конският кестен има противовъзпалителни, антиоксидантни, стягащи и тонизиращи свойства. Съдържа вещество, известно като есцин, което свива кръвоносните съдове, според изследване, публикувано в „Global Advances in Health and Medicine“. Приет през устата или локално приложен, кестенът помага за стягане на малките кръвоносни съдове и намалява пропускливостта на клетъчната стена, предотвратявайки изтичането на течности в околните тъкани и помага за заздравяване на рани, показват изследвания. Според рецензия на библиотеката Cochrane, конският кестен тонизира и укрепва стените на вените, като помага да се предотврати отпускането или подуването им и да се превърнат във разширени вени или хемороиди, както и намаляване на болката и подуването на съществуващите разширени вени.

  • Капсули черен кимион Nurs

    18.00 лв.
  • Масло от черен кимион Nurs 250 мл.

    18.00 лв.
  • Капсули от семки на смокиня, зехтин, черен кимион и гроздови Nurs

    16.00 лв.

Вземи 10% отстъпка - абонирай се за нашия имейл бюлетин!

Абонирането е успешно! Очаквай имейл от нас с кода за отстъпка!