Полезни свойства и информация за нара като средство за отслабване

Плод Нар

Нарът представлява сухолюбиво широколистно растение, произхождащо от Азия. Той се култивира заради вкусните си, но и изключително полезни плодове, които могат да се консумират по множество различни начини. Популярността на нара се корени още от древни времена, когато великите народи на Древен Китай, Тибет, арабските страни и Древна Гърция редовно са се възползвали от неговите противовъзпалителни и укрепващи организма свойства, съчетани с невероятния му вкус.

В следващите редове ще ви запознаем с различните ползи, които консумацията на нар носи на вашето тяло, като ще наблегнем главно на ролята на плода в борбата с излишните килограми!

Ползи за организма от консумацията на нар

Вече знаете, че нарът е изключително полезен плод, но е време да ви запознаем и с основните негови свойства, на които се дължи нарастващата му популярност!

Благоприятства сърдечно-съдовата система

Редовната консумация на плода може да ви помогне в борбата с диабета, лошия холестерол, значително да подобри кръвообращението, както и да намали риска от поява на инфаркт или инсулт.

Подпомага храносмилателната система

В плодовете на нара се съдържат много полезни фибри, които подпомагат храносмилателните и отделителните процеси, освен което благоприятстват чревната микрофлора. Сокът от нар може да ви помогне в борбата с гастрит и стомашно-чревен дискомфорт.

Действа антибактериално

Разрязан Нар

От изключително значение е да консумирате редовно нар през есента и зимата. Тогава плодът е в сезон, но гриповете и настинките също, затова не забравяйте да предоставите на организма си защита срещу болестотворните бактерии по лесен и приятен за вас начин, която ще откриете в лицето на вкусните нарови зрънца!

Действа противовъзпалително

Освен антибактериално, нарът действа и противовъзпалително, като значително намалява вероятността от развитие на инфекции и възпалителни процеси. Това го превръща в много ефикасно средство за лечение на кашлица, настинка, отравяне, артрит, бъбречни проблеми и пр.

Действа имуностимулиращо

Полезните свойства на нара не са само антибактериални и противовъзпалителни. Плодът е един от най-силните имуностимулатори и може да укрепи и предпази значително вашия организъм от навлизането на опасни микроорганизми, които пряко застрашават здравето ви.

Помага в борбата с излишните килограми​​

Едно от най-популярните свойства на нара е благоприятстващото отслабването действие. Благодарение на съдържащите се в него фибри, витамини и минерали, както и липсата на мазнини и калории, плодът помага за намаляването на мастните киселини. В съчетание с балансирана диета и физическа активност, нарът може значително да ви помогне да постигнете желаната от вас форма!

Зрънца Нар

Как нарът насърчава отслабването

Вече сте наясно с антиоксидантните и стимулиращите храносмилателната система действия на нара. Добре е да знаете и как точно плодът може да ви помогне да постигнете мечтаното тегло. Нарът може много добре да ви засити, благодарение на фибрите, като същевременно в състава му присъстват бавни въглехидрати и липсва фруктоза, а това го превръща в идеален вариант за диабетици! Не забравяйте, че плодът има много ниско калорийно съдържание, няма мазнини, а антиоксидантите изобилстват!

В следващите редове ще ви запознаем с различните начини, по които може да се насладите на полезните свойства на нара и да се справите с излишните килограми!

Под каква форма може да консумирате нар за отслабване

Съществуват няколко варианта, чрез които лесно и приятно може да консумирате плода и да разнообразите ежедневното си меню:

 • Директно – Узрелият нар е много вкусен и приятен за директна консумация, като само една шепа от зрънцата му лесно могат да ви заситят!;
 • Оцет или сок от нар – Това са най-популярните варианти за консумация на нар по време на диета за отслабване, тъй като лесно и бързо набавяте на организма си голямо количество витамини, минерали и антиоксиданти.
 • Чрез таблеткиКапсулите с екстракт от семе на нар са ефикасно средство за отслабване, освен което таблетките могат да се приемат целогодишно, навсякъде, и по всяко време;
 • Под формата на паста – Съществуват различни видове билкови пасти, в чийто състав участва и полезният нар. Например билкова паста с нар и розмарин. В този сгъстен плодов сироп липсва захар, а същевременно продуктът подпомага топенето на мазнините и изхвърлянето на излишната вода от организма по вкусен и приятен начин!
 • Капсули черен кимион Nurs

  18.00 лв.
 • Масло от черен кимион Nurs 250 мл.

  18.00 лв.
 • Капсули от семки на смокиня, зехтин, черен кимион и гроздови Nurs

  16.00 лв.

Вземи 10% отстъпка - абонирай се за нашия имейл бюлетин!

Абонирането е успешно! Очаквай имейл от нас с кода за отстъпка!