Джинджифил – 6 супер ползи за здравето ни

Джинджифилът е многогодишно тръстикоподобно растение и е наричан още исиот и имбир. Той е представител на същото семейство като куркумата и кардамона.

Култивирането на джинджифила води началото си от Азия. Древните гърци и римляни го купували от арабските търговци и той бил една от първите ориенталски подправки в Европа.Джинджифила се използва в целия свят като помощно средство за храносмилането и кръвообращението. Използва се и като катализатор с други безценни билки.

 Джинджифила успокоява гаденето

Дали при пътуване, когато липсата на връзка между това, което виждаме, и начина, по който се движи тялото ни, обърква баланса във вътрешното ни ухо причинява гадене, дали при сутрешно неразположение, което измъчва толкова много бъдещи майки, или при нарушено храносмилане, или гадене от медикаменти джинджифилът е решението. Независимо от причината да ни се гади ценната билка казва „Не!“.

Джинджифил при артрит

Учени от Университета на Маями изследвали 247 човека с остеоартрит на коляното. След приема на екстракт от джинджифил проучването показва 42% по-малко болки при вървене на хората приемали джинджифил.

“Екстракта от джинджифил има статистически значим ефект за намаляване на симптомите на артрит на коляното“, отбелязват учените.

 

 

 

 

 

Джинджифил при рак

Множество проучвания на показват, че джинджифилът може да бъде противораково средство за рак на белия дроб, гърдата, простатата, кожата, пикочния мехур, бъбреците, панкреаса и яйчниците. Проучвания и експериментални лечения в Центъра за ракови изследвания към Тексаския университет „М. Д. Андерсън“, които установяват, че джинджифила активира клетки, които убиват раковите клетки на рака на дебелото черво, а също и че може да активира гени убийци на раковите клетки в бъбреците, гърдата и панкреаса. Също така активира и ген, който може да потиска развитието на туморите.

Мигрена? Джинджифила е решението!

За да проверят дали джинджифилът може да бъде медикамент при мигрена учени дали на 29 страдащи от мигрена пациенти плацебо и джинджифил. Два часа след приема при 48% от пациентите болките били изчезнали, а при 34% било отчетено само леко главоболие. Медиците отбелязват, че близо 60% от приемалите добавка с джинджифил били доволни от нея, като 41% от тях били на мнение, че действието е по-добро от някои медикаменти за главоболие и мигрена.

При проблеми с холестерола

Изследвани били 95 души с проблеми с високия LDL холестерол, висок общ холестерол, високи нива на триглицеридите и нисък HDL холестерол. Разделили ги на две групи – едната получвала дневна доза джинджифил три пъти дневно, а другата – плацебо. След 45 дни приемалите джинджифил имали съществен спад на „лошия“ холестерол и увеличаване на „добрия“ холестерол.

Джинджифил при инфаркт и инсулт

Изследователи от Тайланд са установили, че джинджифилът намалява тромбоцитната агрегация – струпването на кръвни клетки, което води до запушване на артериите, което от своя страна е причината за повечето сърдечни и мозъчни удари. Комбинирането на Капсулите с екстракт от джинджифил на Nurs със стандартните средства за разреждане на кръвта може да бъде от голямо значение за усложненията при сърдечносъдовите (инфарктите) и мозъчносъдовите (инсулт) заболявания.

  • Капсули черен кимион Nurs

    18.00 лв.
  • Масло от черен кимион Nurs 250 мл.

    18.00 лв.
  • Капсули от семки на смокиня, зехтин, черен кимион и гроздови Nurs

    16.00 лв.

Вземи 10% отстъпка - абонирай се за нашия имейл бюлетин!

Абонирането е успешно! Очаквай имейл от нас с кода за отстъпка!