7 ползи на белия трън за твоето здраве

Бял трън (Silybum marianum, Milk Thistle), често бъркан с Магарешки бодил, е растение с изключителни ползи за нашето здраве. Семената на белия трън са използвани за първи път за лечение на чернодробни проблеми в Европа. Стотици проучвания на учени от последния век потвърждават думите написани по-долу.

1. Белият трън е първокласно средство за пречистване (детокс) на черния дроб и жлъчката след злоупотреба с алкохол, цигари, лекарства и при различни натравяния – билката има укрепващо, тонизиращо и подсилващо действие. Чернодробните клетки имат уникалната възможност напълно да регенерират функциите си дори и след сериозни увреждания и болестни процеси. Белият трън е мощно природно средство, което подпомага възстановяването на клетките на черния дроб и жлъчката. Съдържанието на силимарин е основната причина за тези свойства. Той е главната активна съставка в млечния бодил и силен антиоксидант. Той стимулира производството на нови чернодробни клетки. Високото съдържание на силимарин в Капсулите Бял трън на Balen (300 мг. в 1 капсула) ще доставят на организма ви необходимата доза бял трън само с 2 таблетки дневно.

2. Медицински проучвания показват, че белият трън в комбинация с традиционното лечение, спомага за овладяването на Диабет тип 2 и намалява риска от заболяването му. Опита на медиците показва, че бял трън нормализира нивата на кръвната захар и подобрява нивото на холестерола. Изследванията също доказват, че бял трън подобрява инсулиновата резистентност.

3. Освен за профилактика и лечение на черния дроб, белият трън действа и противораково. Съставката силимарин блокира растежа на различните видове ракови клетки. Изследвания показват неговата ефективност срещу рак на гърдата, черния дроб, белите дробове, дебелото черво, кожата, шийката на матката и яйчниците. Бял трън подпомага за смекчаване на токсичните ефекти от химиотерапия и облъчване. Силимаринът в белия трън предотвратява разпространението на ракови клетки в целия организъм и заразяване на други органи. Белият трън може да подпомогне дейността на химиотерапията в борбата срещу раковите клетки, в някои случаи – дори да ги унищожи.

4. Много медицински експерти твърдят, че белият трън подобрява храносмилането и здравето на червата. Млечния бодил засилва производството на жлъчен сок, който подобрява метаболизма на мазнините, стимулира производството и на други типове храносмилателни ензими, действа благоприятно на лигавицата на храносмилателния тракт за подобряване на храносмилането и превенция на възпалителните процеси по нея. Влияе благоприятно при синдром на раздразненото черво. Медицински проучвания показват, че белия трън може да спомогне за предотвратяване на камъни в бъбреците и камъни в жлъчката, като пречиства храносмилателната система и черния дроб редовно. Само две Капсули Бял Трън на Balen дневно са достатъчни за поддържането на здрава храносмилателна система.

5. Проучвания в САЩ показват, че белият трън е силен противовъзпалителен агент. Млечният бодил подпомага здравето на сърдечно-съдовата система. Спомага за понижаването на кръвното налягане, укрепва и подобрява еластичността на стените на кръвоносните съдове, поддържа нормалното съсирване на кръвта и намалява риска от образуването на кръвни съсиреци.

6. През 2016 година проучвания върху животни показват положителен ефект върху борбата с наднорменото тегло. Това подсказва, че силимаринът може да бъде полезен за тези, които търсят начин за отстраняване на ненужните килограми.

7. Белият трън притежава полезни съставки, които подхранват и подмладяват кожата. Млечният бодил е доказано средство в борбата срещу стареенето – проучвания от 2013 доказват, че неговите антиоксидантни свойства влияят положително върху признаците на стареене – дехидратирана и отпусната кожа, дерматити и бръчки. Белият трън може да играе и важна роля в костното здраве превенция от остеопороза.

Капсули Бял трън (млечен бодил) Balen

Допълнителна информация

Тегло 0.080 кг
Разфасовка

Марка

20.00 лв.

Вземи 10% отстъпка - абонирай се за нашия имейл бюлетин!

Абонирането е успешно! Очаквай имейл от нас с кода за отстъпка!