Гъбата Рейши – ползите, за които не знаете

Какво представлява гъбата Рейши?

 

Гъбата Рейши е известна още като Ганодерма Луцидум. Тя расте по гниещи дънери и пънове, характерни райони на местообитание са Северна Америка, Япония и Китай и други Азиатски страни. Гъбите Рейши са един от най-популярните и полезни видове гъби на планетата.

Полезните свойства на гъбата Рейши са многобройни и впечатляващи. Благодарение на антиоксидантите и противовъзпалителните си свойства, Рейши отстранява уврежданията в клетките и възстановява здравето на организма.

Действат като противораково средство

Има хиляди активни изследвания на рака, тъй като това е една от широко разпространените и фатални болести, пред които е изправено нашето общество. Изследванията фокусирани върху гъбите Рейши са установили, че тритерпеноидите, открити в тях, имат способността да намаляват метастазите на раковите клетки и да предотвратяват туморния растеж. Освен това, проучване установи, че активните съставки на екстракт от гъби Рейши могат да откриват и неутрализират раковите клетки в тялото. В продължение на дълги години тази гъба е била основа в източната медицина.

Гъбата Рейши се грижи за подобряване на състоянието на черния дроб и за детоксикацията на организма

Черния ни дроб е деликатен и важен орган, така че намаляването на нивото на токсините в него е в огромна помощ за хората. Изследванията свързват екстрактите от гъби Рейши с по-бързото възстановяване на здравите чернодробни клетки и освобождаването на свободните радикали, които се натрупват в органа, като по този начин се стимулира цялостното здраве и благосъстояние на организма.

Против умора и депресия

Проучвания доказват, че след употреба на хранителна добавка с екстракт от гъба Рейши симптомите на лека депресия и хронична умора намаляват в рамките на 2 месеца. Употребата за продължително време на капсули гъби Рейши могат да помогнат за по-добър сън, което от своя страна помага за справянето със натрупания стрес.

Подсилва имунната система

Едно от най-важните свойства на екстракта от гъба Рейши е, че той може да подсили имунитета. Въпреки, че някои твърдения все още не са напълно доказани, проучванията доказват, че гъбата Рейши може да подобри имунната функция чрез въздействието си върху белите кръвни клетки, които помагат в борбата с инфекциите и рака.

Полезна за здравето на сърцето и контрола на кръвната захар

12-седмично проучване върху 26 души показва, че екстракт от гъба Рейши, може да увеличи “добрия” HDL холестерол и да намали триглицеридите. Няколко проучвания показват, че молекулите, открити в гъбата рейши, могат да намалят кръвната захар. Въпреки проучванията до този момент, все още са необохидми още данни за пълно потвърждение на тази информация.

  • Капсули черен кимион Nurs

    18.00 лв.
  • Масло от черен кимион Nurs 250 мл.

    18.00 лв.
  • Капсули от семки на смокиня, зехтин, черен кимион и гроздови Nurs

    16.00 лв.

Вземи 10% отстъпка - абонирай се за нашия имейл бюлетин!

Абонирането е успешно! Очаквай имейл от нас с кода за отстъпка!